YouTube розширює обмеження на контент із теоріями змов. Йдеться про QAnon і Pizzagate

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Відеохостинг YouTube розширить обмеження для контенту, який поширює теорії змов. Особлива увага буде приділятися інтернет-культу QAnon, який вірить у змову проти президента Дональда Трампа, і руху Pizzagate — його прихильники вірять у міжнародну мережу педофілів, повʼязану з демократами.

Про це йдеться в блозі YouTube.

«Ми робимо ще один крок в наших зусиллях для приборкання ненависті та утисків, видаляючи більше контенту про теорію змов, що використовується для виправдання насильства в реальному світі», — сказано в повідомленні. Тепер YouTube, крім самих роликів про змову, буде відстежувати і зашифрований контекст подібних відео, який буде обговорюватися в новинах або в роликах блогерів.

YouTube почне активніше працювати за чотирма напрямками: видалення образливого контенту, скорочення поширення шкідливої інформації, винагорода надійним авторам і підвищення авторитету думок.

З тим же QAnon відеохостинг почав боротися ще два роки тому. YouTube видалив кілька десятків тисяч роликів і закрив сотні каналів. Також була оновлена система рекомендацій відео, яка скоротила перегляди відео QAnon на 80%.