Корбан заявив про «професійну деформацію» у членів команди Зеленського і розповів, як посварився з Філатовим через Порошенка

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Корбан заявив про «професійну деформацію» у членів команди Зеленського і розповів, як посварився з Філатовим через Порошенка

Бізнесмен Геннадій Корбан вважає, що деякі члени команди президента Володимира Зеленського тільки вживаються в нову професію, і називає це «професійною деформацією». Про це він розповів в інтерв’ю «Бабелю».

Корбан каже, що має на увазі своїх «хороших знайомих» — заступників глави фракції «Слуги народу» Євгенію Кравчук і Микиту Потураєва, а також заступника глави Офісу президента Кирила Тимошенка.

«Вони вживаються у професію, яка їм зовсім не близька. […] Кирило Тимошенко — приємний хлопець, завжди займався медіа і продакшеном [відео]. Коли він зайнявся засобами індивідуального захисту або планом з боротьби з епідемією, для мене це було трохи дивно. Не те щоб погано, не готовий давати цьому оцінку. Нехай її дають ті, хто повинен», — додав Корбан.

Він вважає, що багато людей, які потрапляють у владу, не проходять випробування самою владою і славою. «Гроші, робота, інші спокуси красивого життя — якось проживають. Але славу мало хто може пройти гідно. Навіть у мого друга й товариша Бориса Філатова були стрибки», — каже бізнесмен.

Він пригадує, як посварився з Філатовим під час президентської виборчої кампанії через підтримку тим тодішнього кандидата Петра Порошенка. Після цього, каже бізнесмен, вони не спілкувалися пів року.

«Я йому говорив: “Не лізь у це. Це ж не твоя партія, не місцеві вибори. Навіщо взагалі меру втручатися у глобальну історію з обранням президента?” […] Я тоді перебував в Ізраїлі, щоб не ризикувати: мені почали передавати привіти від Петра Олексійовича, і в січні [2019 року] я покинув країну. А перед цим Борис зʼїздив на [передвиборчий] форум [Петра Порошенка «Від Крут до Брюсселю»]. Ми поговорили, він сказав, що не може не поїхати, тому що [Порошенко його] особисто попросив. Я сказав: “Окей, ти їдь, але тільки не притуляйся там сильно”. Ну, поїхав, взяв участь, уважив людину», — пригадує Корбан.

  • Корбан також розповів про «особисті рахунки» з Тимошенком і колишнім главою Офісу президента Андрієм Богданом. Коли Володимир Зеленський став президентом, у владу прийшли люди, з якими Корбан знайомий багато років. Серед них — Тимошенко і Богдан.
  • Геннадій Корбан — український бізнесмен і колишній політик. Був заступником Ігоря Коломойського, коли той очолював Дніпропетровську ОДА, та головою партії УКРОП. З олігархом знайомий понад двадцять років. У жовтні 2015 року його затримали і посадили в СІЗО, але у вересні 2017 року ГПУ зняла з нього усі звинувачення. На той момент Корбан вже виїхав з України, оскільки суд скасував його арешт. У грудні 2017 року він повернувся до України.