«Вони некоректно вчинили». Бізнесмен Корбан розповів про особисті «рахунки» з Богданом і заступником голови ОП Тимошенком

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Бізнесмен Геннадій Корбан розповів про «особисті рахунки» з колишнім главою Офісу президента Андрієм Богданом і заступником голови ОП Кирилом Тимошенком. Коли Володимир Зеленський став президентом, у владу прийшли люди, з якими Корбан знайомий багато років. Серед них — Тимошенко і Богдан.

В інтервʼю «Бабелю» Корбан розповів, що він по суті допоміг Тимошенку і Богдану потрапити в політику, але після приходу Зеленського вони «плюнули йому в спину».

«Вони некоректно вчинили по відношенню до мене. Зеленського це не стосується, він мені нічого не винний, а ці винні. Ідеться не про гроші, більше про мораль. Я достатньо брав участь в їхній долі. А вони плюнули мені у спину і вдали, що мене не знають. Мені вони перестали бути цікаві. [Але вони] не зробили нічого такого, щоб я намагався робити їм капость у відповідь», — сказав він.

За словами Корбана, із Тимошенком він знайомий з 2014 року. «Його в 2014 році привів до мене його батько і сказав: “У Кирила продакшн, а ви стільки всього робите у Дніпрі та про це не розповідаєте [публічно]”. І він зняв хороше кіно [«Битва за Дніпро»], отримав старт. Я давав багато замовлень. Потім був проєкт УКРОП. Я рекомендував його багатьом людям, щоб хлопець заробив», — розповів Корбан.

Після виборів Зеленський приїхав у Дніпро і його повезли в новий сквер «Прибережний». Там його зустрічав Корбан, але цього не було у протоколі візиту президента і Тимошенку зробили публічну догану. Після цього в інтервʼю Дмитру Гордону він сказав наступне: «У нас немає принципових претензій особисто до Корбана, але ми не розуміємо, чому не мер Дніпра показував сквер президенту, а Корбан. Він хто в місті?» Ця фраза і викликала у Корбана обурення.

Що стосується Богдана, Корбан каже, що будучи головою ОП, той не простягнув йому руку допомоги у кримінальних справах. «Я йому прямим текстом сказав: “Я для тебе чимало зробив, і ти зобовʼязаний простягнути мені руку в цій ситуації”. А він поклав у неї камінь», — заявив він. Саме Корбан познайомив Богдана з Ігорем Коломойським.

  • Геннадій Корбан — український бізнесмен і колишній політик. Був заступником Ігоря Коломойського, коли той очолював Дніпропетровську ОДА, та головою партії УКРОП. З олігархом знайомий понад двадцять років. У жовтні 2015 року його затримали і посадили в СІЗО, але у вересні 2017 року ГПУ зняла з нього усі звинувачення. На той момент Корбан вже виїхав з України, оскільки суд скасував його арешт. У грудні 2017 року він повернувся до України.