В Офісі президента пояснили, чому винесли на опитування запитання про довічне ув’язнення за корупцію

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

В Офісі президента пояснили винесення запитання про корупцію на опитування під час місцевих виборів бажанням посилити ризики для корупціонерів.

Про це пише пресслужба ОП.

«Доводиться констатувати, що ми все ще перебуваємо на самому початку важкої боротьби з корупційними кланами. Які буквально вбивають перспективи нашої економіки та віру в соціальну справедливість. Роблять державу неконкурентоспроможною. На жаль, розбудова антикорупційної інфраструктури роками затягувалася. Злочинці отримували політичне прикриття. А можливості корупціонерів ставити під сумнів діяльність антикорупційних органів прописувалися просто в законах», — йдеться у повідомленні.

Також там нагадали, що після приходу до влади президента Володимира Зеленського антикорупційні органи отримали можливості та свободу дій, але, на думку ОП, цього виявилося недостатньо. Там вважають, що корупціонери продовжують концентрувати ресурси і домовлятися один з одним.

«Кожного разу, коли президент пропонує політичному середовищу зробити більш жорсткою реакцію держави на корупцію, у відповідь отримуємо численні варіанти спекулятивного «ні». Тож тепер запитаємо безпосередньо в народу України. Бо це і є основа нового формату нової країни», — пояснюють в Офісі президента.

На їхню думку, посилення покарання за корупцію збільшить ризики для корупціонерів та покаже, що «шансів у них більше не буде».

  • Уранці 13 жовтня президент України Володимир Зеленський звернувся до українців і закликав їх проголосувати на місцевих виборах, які пройдуть 25 жовтня. Лідер держави заявив, що готує до українців «пʼять важливих запитань».
  • В Офісі президента наголосили, що опитування, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків. А 25 жовтня хочуть дізнатися, що «насправді думає народ», а також поставлять ті запитання, які «ніхто та ніколи» не хотів ставити українцям напряму.
  • Ідею проведення опитування уже розкритикували інші парламентські партії, зокрема «Голос», «Європейська солідарність» та «Батьківщина». Вони закликають відмовитися від опитування та називають його незаконним.