У Мінську міліція затримала і жорстоко побила чоловіка, який роздавав квіти учасникам акцій протесту

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Мінську міліція затримала і жорстоко побила чоловіка, який роздавав квіти учасникам акцій протесту

Valery Sharifulin / Contributor

У Мінську силовики побили власника квіткового магазину Максима Хорошина, який дарував учасницям протестів квіти.

Про це пише видання Onliner.by.

За словами дружини Хорошина, його забрала з райуправління міліції швидка допомога у шоковому стані. Вона додала, що її з чоловіком затримали вранці, коли вони вийшли з підʼїзду та сіли в машину.

«Максима били кулаками в обличчя дуже жорстко. Мені заламали руки і відразу повели до машини, їх було дві. Максима, мабуть, дуже сильно там побили, бо один з машини, де я сиділа, дістав з сумки бинт, я розуміла, що там щось не просто так», — розповіла Катерина Хорошина.

Зазначається, що з їхньої машини силовики забрали паспорт і речі Хорошина, а за дві зупинки від будинку дівчину відпустили. Вона припускає, що їх могли затримати за участь у протестах. За словами Катерини, її чоловік дарував квіти учасницям протестів і сам брав участь у мирних демонстраціях.

За словами адвоката Хорошина Юлії Леванчук, у нього набряк внутрішніх органів і мошонки, підозра на перелом гомілки і «повністю відбили лівий бік». Під час затримання чоловіка били кийками і ногами, але побиття переважно відбувалося саме в РУВС. За словами адвоката, силовики звинувачували Хорошина в тому, що він нібито розібрав водомет і підпалив дачу командира мінського ОМОНу Дмитра Балаби.

При цьому представники міліції Мінська заявили, що Хорошина затримали за «адміністративне правопорушення», а медики прибули до РУВС за викликом міліціонерів, яким затриманий нібито повідомив про наявні захворювання.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні і затримали тисячі людей. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.
  • Під час протестів проти фальсифікацій на виборах президента Білорусі, на яких ушосте начебто переміг Олександр Лукашенко, від міліцейського насильства постраждали щонайменше 1 376 осіб. Кожен третій отримав серйозні травми, при цьому більшість побили вже після затримання, є інформація про три випадки зґвалтування.