Україна спростила для білорусів порядок оформлення посвідок на тимчасове проживання

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Україна спростила для білорусів порядок оформлення посвідок на тимчасове проживання

tut.by

Уряд України спростив порядок оформлення посвідок на тимчасове проживання певним категоріям іноземців, зокрема, білорусам.

Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

Відтепер громадяни інших країн, з якими в України угода про безвізовий вʼїзд, можуть подати документи на оформлення посвідки на проживання без виїзду з країни, аби змінити мету вʼїзду (наприклад, з туристичної на робочу). Раніше для отримання посвідки співробітники міграційної служби вимагали від іноземців із країн СНД виїхати з України та повернутися до України. При цьому, такий виїзд / в’їзд можна було здійснити через територію будь-якої країни.

«Особливо актуальним це питання є для громадян Республіки Білорусь, фахівців в галузі ІТ-технологій, які щойно працевлаштувалися в Україні, та членів їх сімей», — зазначили в уряді.

Документи для оформлення посвідки на тимчасове проживання без виїзду за межі України подаються як і раніше – не пізніше ніж за 15 робочих днів до закінчення дозволеного строку перебування.

Окремо слід зазначити, що такий спрощений порядок оформлення посвідки на тимчасове проживання не буде стосуватися громадян держави, яку Україна визнала агресором — Росії.