Bihus.info: Партію Шарія фінансує мережа заправок БРСМ-Нафта

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Bihus.info: Партію Шарія фінансує мережа заправок БРСМ-Нафта

Facebook / Анатолий Шарий

Партію Анатолія Шарія фінансує всеукраїнська мережа автозаправних станцій БРСМ-Нафта.

Про це йдеться у новому розслідуванні програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

За даними журналістів, інформацію про фінансування партії вони отримали із власних джерел і не мають сумнівів щодо її достовірності. Зокрема, серед отриманої інформації було і листування членів Партії Шарія.

Згідно з цим листуванням, очільниця низки пов’язаних із БРСМ-Нафтою підприємств Анжела Василівна Ларкіна погоджує всі неофіційні витрати партії.

Офіційний звіт партії повідомляє, що вона за перший квартал 2020 року отримала трохи більше мільйона гривень пожертв, а на зарплату своїм співробітникам витратила 224 тисячі гривень. Але неофіційна звітність повідомляє про понад 1,3 мільйона гривень витрат на зарплати.

  • Окружний адмінсуд відкрив позов щодо заборони діяльності політичної партії Анатолія Шарія. Позивач, зокрема, просить визнати протиправною бездіяльність Міністерства юстиції, яке «дозволило» працювати Партії Шарія попри її невідповідність вимогам закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні».
  • Партія Шарія подала до суду на Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) зі звинуваченням у невиплаті коштів, передбачених законом про державне фінансування партій. Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову.
  • Блогер Анатолій Шарій володіє віллою на морському узбережжі неподалік Барселони. Її ринкова ціна може сягати мільйона євро. При цьому незрозуміло, як саме Шарій став власником вілли — купив чи отримав на якихось інших умовах.