Шарій звинуватив ОП у «замовленні його політичного вбивства». У Зеленського відповіли, що той їм взагалі нецікавий

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Шарій звинуватив ОП у «замовленні його політичного вбивства». У Зеленського відповіли, що той їм взагалі нецікавий

YouTube / Анатолий Шарий

Анатолій Шарій звинуватив Офіс президента у «замовленні його політичного вбивства». У Зеленського відповіли, що Шарій штучно нагнітає свій рейтинг, використовуючи ім’я глави держави.

Про це повідомляє «Українська правда».

Шарій опублікував відео зі своїми звинуваченнями у YouTube. Він стверджує, що це Офіс президента замовив дискредитаційну інформкампанію проти нього, а Служба безпеки України нібито «планує його вбивство». При цьому Шарій використовує нібито зізнання громадянина України, який переховується в Іспанії від українського правосуддя.

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко у коментарі «УП» заявив, що вся кампанія Шарія почалася кілька місяців тому тільки для того, щоб «підняти рейтинг та прикувати увагу до його недопартії», а сам Шарій взагалі ОП не цікавий.

«Знаєте, завжди легше прикріпитися до того, у кого вищий рейтинг і кращі цифри. Він намагається приліпитися до Зеленського і створити штучний конфлікт. Хоча насправді ні Офісу президента, ні президенту особисто взагалі нецікаво, хто такий Шарій, чим він займається і так далі. Людина створює штучний конфлікт виключно для рейтингів. Звинувачувати в чомусь Офіс президента чи інші структури — це просто смішно. Що стосується СБУ, то це історія з розряду «давайте запишемо якогось товариша, який скаже, що його замовило СБУ». Я думаю, що завтра Шарій може таких людей 50 назнімати», — заявив Тимошенко.

  • Анатолій Шарій — колишній журналіст, який втік з України у 2012 році та отримав політичний притулок у Литві. Згодом почав вести політичний блог на каналі YouTube, який на сьогодні налічує понад 2 мільйони підписників. За даними партнера YouТube — сервісу Tubular, за підсумками весни близько 40% YouTube-аудиторії Шарія — з Росії. Влітку 2019 року Шарій, перебуваючи за кордоном, оголосив про створення політичної партії та назвав її «Партія Шарія». Партію офіційно очолює його дружина Ольга, однак справжнім лідером залишається Анатолій — про що вказано на сайті партії.
  • Напередодні «Слідство.Інфо» опублікувало розслідування, в якому йдеться, що Шарій володіє віллою на морському узбережжі неподалік Барселони. Її ринкова ціна може сягати мільйона євро. При цьому незрозуміло, як саме Шарій став власником вілли — купив чи отримав на якихось інших умовах. У офіційних джерелах інформації про статки Шарія та його дружини немає. Із загальнодоступних ресурсів відомо, що пара займається лише блогерством та дистанційною політичною діяльністю.
  • Згодом Шарій уточнив, що вілла насправді коштує не 1 мільйон євро, а 3 мільйони євро.