На Саакашвілі у Греції напав невідомий на зустрічі з грузинськими емігрантами. Він заявив про провокацію опонентів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
На Саакашвілі у Греції напав невідомий на зустрічі з грузинськими емігрантами. Він заявив про провокацію опонентів

Палінчак Михайло / УНІАН

В Афінах на експрезидента Грузії, главу виконкому Нацради реформ України Міхеіла Саакашвілі напав невідомий на зустрічі з грузинськими емігрантами. Про це повідомив грузинський телеканал Mtavari.

На кадрах відео видно, що невідомий кілька разів вдарив Саакашвілі по голові.

Політик заявив, що знав про підготовку провокації, і звинуватив у ній колишнього премʼєр-міністра Грузії, лідера партії «Грузинська мрія — демократична Грузія» Бідзіна Іванішвілі.

«Через [генсекретаря партії «Грузинська мрія» і мера Тбілісі Каху] Каладзе доручили місцевим грузинським злочинцям, яких багато у Греції, організувати провокацію до і під час зустрічі. Звичайно, ми дізналися про це», — написав Саакашвілі у Facebook.

Згодом політик подякував грецькій поліції за те, що вона швидко зреагувала, запобігла провокації та забезпечила безпеку під час зустрічі.

  • У Грузії 31 жовтня відбудуться парламентські вибори. Депутатів обиратимуть за новою системою.
  • У виборах вирішив взяти участь і Саакашвілі, якого на батьківщині готові заарештувати. Список блоку партії політика «Єдиний національний рух» (ЄНР), яка йде на вибори разом з кількома іншими партіями у блоці під назвою «Сила в єдності», очолив відомий грузинський актор і співак Вахтанг Кікабідзе.
  • Раніше Саакашвілі заявив, що дав згоду стати премʼєр-міністром Грузії в разі перемоги обʼєднаної грузинської опозиції на парламентських виборах.