В Івано-Франківській області 26 кандидатів вирішили знятися з місцевих виборів

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
В Івано-Франківській області 26 кандидатів вирішили знятися з місцевих виборів

Sergii Kharchenko / NurPhoto via Getty Images

В Івано-Франківській області 25 кандидатів у депутати до обласної, районних та міських рад, а також кандидат на посаду міського голови передумали балотуватися на місцевих виборах, які заплановані на 25 жовтня.

Про це повідомляє громадянська мережа «ОПОРА».

Так, до Івано-Франківської обласної ради відмовилися балотуватися два кандидати: від ВО «Свобода» Василь Малетич та «Європейської солідарності» Василь Андрейчук, також зняли свої кандидатури до Івано-Франківської районної ради від партії «Голос» Анна Радчук та до міської — представниця «Української Галицької партії» Ірина Шуваринська.

До Калуської районної ради передумали йти пʼять кандидатів: від «Слуги народу» Володимир Капустянник, УДАРу — Віра Луцька, «Європейської солідарності» — Григорій Химич, «За майбутнє» — Назарій Якимчук та від «Батьківщини» — Олександр Пицків. До міської ради не балотуватимуться Марія Псюк від УДАРу та перший номер у єдиному виборчому списку від партії «За майбутнє» Назарій Якимчук.

До Надвірнянської райради відмовилися балотуватися Оксана Клим’юк від партії «Перемога Пальчевського» та Михайло Попович від ВО «Батьківщина», а до міської ради передумав йти Степан Федорак від «Європейської солідарності».

Від боротьби за місця у Коломийській районній раді відмовилися Тарас Михайлюк («Об’єдання «Самопоміч»), Оксана Боднарук («За майбутнє») та Надія Кінаш («Європейська солідарність»). Також зняли свої кандидатури до міської ради Василь Гаврилюк від «Народного руху України» та Павло Гуня від «Національного корпусу».

До Косівської районної ради не балотуватимуться Вікторія Лосюк (УДАР) та Михайло Павлюк («Європейська солідарність»), до міської — Андрій Лаврук та Христина Смадич від «Слуги народу».

До Верховинської районної ради відмовились балотуватись Андрій Цехняк та Андрій Капелюх від «Платформи громад».

Окрім цього у Косові зняв свою кандидатуру на посаду мера самовисуванець Роман Сверид.