Місцеві вибори: на посаду мерів у середньому претендують по 7 кандидатів. З обласних центрів найменше в Івано-Франківську — лише 5

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

На майбутніх місцевих виборах в Україні в середньому на посади мерів претендуватимуть по 7 кандидатів, що співпадає з показником 2015 року.

Про це повідомляє Комітет виборців України у своєму Facebook.

«Понад 2,5 тисячі осіб зареєструвалися кандидатами в міські голови — 2 814 кандидатів на посади 370 міських голів. Таким чином, на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2020 року за посаду одного міського голови в середньому змагатимуться 7 кандидатів», — йдеться в повідомленні.

Найбільше кандидатів планують змагатися за крісло мера Одеси (23), Ужгорода (22) і Києва (20). Водночас найменше кандидатів — у Тернополі (9), Чернігові (7) та Івано-Франківську (5).

Однак на сайті ЦВК поки немає остаточних даних щодо кандидатів у мери Миколаєва та Хмельницького.

«Загалом найбільша кількість кандидатів на посади міських голів зареєстрована в Луганській області (у середньому 22 кандидати на посаду одного міського голови) та місті Києві (20 кандидатів на посаду міського голови). Також значна кількість претендентів на посаду голів у Житомирській (у середньому 10 кандидатів), Черкаській та Дніпропетровській областях (по 9 кандидатів)», — зазначають у КВУ.

  • В Україні 5 вересня офіційно стартувала виборча кампанія місцевих виборів, які призначені на 25 жовтня. Висування кандидатів тривало з 15 до 24 вересня. 2 жовтня оприлюднили інформацію про реєстрацію кандидатів у депутати. З цього дня кандидат має право на офіційну агітацію. З 15 жовтня — розсилка іменних запрошень виборцям. 24 жовтня — день тиші (заборона на агітацію), а 25-го — самі вибори. Результати виборів будуть відомі 6 листопада.