Apple заперечує, що вимагала видалити з Telegram три білоруські канали. Дуров відповів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Apple заперечує, що вимагала видалити з Telegram три білоруські канали. Дуров відповів

Bloomberg / Contributor

Компанія Apple спростувала слова засновника Telegram Павла Дурова про те, що вона начебо вимагала від месенджера видалити білоруські канали, де публікують особисті дані силовиків. Про це повідомляє TJ із посиланням на представників компанії.

У компанії уточнили, що не вимагали від Telegram видаляти будь-які канали. Ішлося про необхідність видалити інформацію, що розкриває особисті дані осіб в інтернеті без їхньої згоди, а також заблокувати контент, націлений проти конкретних людей. Після цього в Telegram начебто погодилися перевірити інформацію та «вжити заходів».

Дуров відреагував на заяву Apple і наголосив, що компанія «ховає свої вимоги за розпливчастими формулюваннями» і їй пора «навчитися брати на себе відповідальність за власні правила».

«У своїх формулюваннях Apple ігнорує той факт, що такі канали, як «Карателі Білорусі» і «Всі порушення!», повністю складаються з особистої інформації гнобителів і тих, хто допоміг їм сфальсифікувати вибори, тому що це причина існування цих каналів», — написав Дуров.

Нагадаємо, представники білоруських опозиційних Telegram-каналів звернулися до Apple з проханням переглянути рішення про заборону груп. За їхніми словами, збір інформації про силовиків дуже важливий для подальшої оцінки їхній дій у незалежних судах Білорусі.