Після жорсткого розгону акції у Бресті Nexta опублікував особисті дані ще понад тисячі силовиків

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Білоруський Telegram-канал Nexta доповнив базу з особистими даними працівників Міністерства внутрішніх справ Білорусі – оприлюднили дані 1 039 силовиків із Бресту після жорсткого розгону акції протесту в місті.

«Розпилювали в обличчя газ мирним людям, стріляли в повітря, демонстрували особливу жорстокість. За вбивство батька пʼятьох дітей Геннадія Шутова теж ще не відповіли, навіть розслідування не розпочато […]. Ми попереджали, що відповідати за злочини проти білорусів обовʼязково доведеться», — наголосили на каналі.

Загалом аза містить дані про 2 042 силовиків. У Nexta додали, що це лише частина, і натякнули, що наступними опублікують дані про силовиків із Гродна.

20 вересня в усій Білорусі пройшли «Марші справедливості». У Бресті міліція розігнала акцію протесту — проти мітингувальників застосували сльозогінний газ і попереджувально стріляли у повітря.

  • 20 вересня Telegram-канал Nexta опублікував першу частину особистих даних працівників Міністерства внутрішніх справ Білорусі, серед яких є члени ОМОНу та підрозділу «Алмаз». У списку — 1 003 силовики, які, за словами авторів, причетні до силового розгону протестів і побиття громадян.