Вдови нападника на Стерненка вимагають від нього майже 4,5 мільйона гривень компенсації

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Вдови нападника на Стерненка вимагають від нього майже 4,5 мільйона гривень компенсації

Сергій Моргунов / «Бабель»

Активіст Сергій Стерненко заявив, що перша та друга дружини Івана Кузнєцова, який зазнав смертельного поранення під час нападу на нього, вимагають від нього загалом майже 4,5 млн грн компенсації. Про це активіст повідомив у Facebook.

Відповідні цивільні позови підготували адвокати дружин Кузнєцова. Вони стверджують, що він був безробітнім та не мав доходу, але утримував їх та трьох дітей.

«Коли він нападав на людей та йшов мене вбивати, це була неофіційна робота. І гроші за напади йшли від Труханова [мер Одеси Геннадій Труханов] теж неофіційно. Адвокат дружин також розповідав про дітей, які лишились без батька. Але на моє питання, чи думав батько про дітей, коли вночі чекав на мене під будинком, він чомусь не відповів», — каже Стерненко.

  • Стерненка звинувачують в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України) та в носінні холодної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 263 КК України). Ідеться про епізод 25 травня 2018 року в Одесі — тоді на Стерненка напали, внаслідок чого один з нападників отримав смертельне ножове поранення. Він повʼязує напад зі своєю діяльністю активіста та протестами проти забудов в Одесі. В організації нападу Стерненко звинувачує мера Геннадія Труханова.
  • 25 червня активіст повідомив, що СБУ закінчила розслідувати справу. Суд відправив Стерненка під нічний домашній арешт.
  • 2 вересня відбулося підготовче засідання в Одесі. На Стерненка спробували напасти двоє чоловіків і облити його невідомою речовиною, імовірно, водою. Поліція склала адмінпротокол.