Кабмін виділив понад 570 млн гривень на обладнання ліжок у лікарнях киснем через зростання кількості хворих на коронавірус

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Кабмін виділив понад 570 млн гривень на обладнання ліжок у лікарнях киснем через зростання кількості хворих на коронавірус

National Bank Of Ukraine / Flickr

Кабінет міністрів виділив 572 мільйони гривень на забезпечення ліжок подачею кисню на тлі зростання в Україні захворюваності на коронавірус.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

«80% ліжкомісць повинні бути забезпечені подачею кисню. Це наша мета й це завдання вже поставлене регіонам», — наголосив він, зауваживши, що Україна повинна бути готова до збільшення навантаження на медичні заклади.

За словами міністра оборони здоровʼя Максима Степанова, зараз в Україні для хворих на COVID-19 передбачили 37 тис. ліжок, з них заповнені менше 20 тис. Додатково уряд може забезпечити ще 50 тис. ліжок для хворих.

«Ми плануємо залучити ліжковий фонд у відомчих лікарнях і лікарнях Академії медичних наук», — заявив він під час брифінгу після засідання уряду 9 жовтня.

  • В Україні за минулу добу зафіксували 5 804 нових хворих із COVID-19.
  • Партія «Голос» вимагає скликати позачергове засідання Верховної Ради, щоб звільнити очільника МОЗ Максима Степанова через «остаточну втрату контролю над поширенням коронавірусу в Україні».
  • Кабінет міністрів змінив критерії для встановлення в регіонах «червоної» зони карантину. Рішення про її запровадження спільно ухвалюватимуть державна та регіональна комісії.