«Голос» вимагає скликати Раду на позачергове засідання для звільнення міністра охорони здоровʼя Степанова

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Голос» вимагає скликати Раду на позачергове засідання для звільнення міністра охорони здоровʼя Степанова

УНІАН

Партія «Голос» вимагає скликати позачергове засідання Верховної Ради для звільнення міністра охорони здоровʼя Максима Степанова через «остаточну втрату контролю за поширенням коронавірусу в Україні».

Про це йдеться в заяві партії.

«У нього були всі фінансові й технічні можливості для ефективного протистояння поширенню вірусу, але відповідні заходи або відсутні, або безрезультатні. Ми вимагаємо призначення антикризового управлінця в цій сфері», — наголосили у «Голосі».

Також у партії вимагають першочергово виділити з державного бюджету гроші на збільшення потужностей державних лабораторій, які проводять тести на COVID-19, оскільки Україна «потребує проведення не менше 100 тисяч тестів на добу», а також на устаткування лікарень для хворих, розгортання додаткових ліжок, забезпечення необхідними засобами та обладнанням.

«Сьогодні в різних областях України людям уже відмовляють в госпіталізації і відправляють додому помирати. Кругова порука брехні влади про стан справ у лікарнях має бути розірвана. Вибори — не причина приховувати правду від людей», — додали у політсилі.

Окрім цього «Голос» закликав правоохоронні органи негайно перевірити інформацію про незаконне запровадження в українських лікарнях квот на госпіталізацію хворих на COVID-19 та «факти поширення Міністерством охорони здоров’я неправдивої інформації» щодо реальної заповнюваності ліжок інфекційних лікарень.