Уряд Данії заявив, що невідомий видав себе за Тихановську та взяв участь в онлайн-засіданні комітету

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Уряд Данії заявив, що невідомий видав себе за Тихановську та взяв участь в онлайн-засіданні комітету

Светлана Тихановская / Telegram

Під час розмови по відеозвʼязку з Комітетом з питань зовнішньої політики Данії невідомий видав себе за лідера білоруської опозиції Світлану Тихановську. Про це повідомляє пресслужба уряду Данії.

Розмова відбулась 6 жовтня. На зустрічі обговорювали нинішню політичну ситуацію в Білорусі. Також обговорювали, як можна підтримати білоруський народ в його боротьбі за демократію і права людини. Коли почалася зустріч, у «Світлани Тихановської» виникли проблеми з камерою на компʼютері, тому її було неможливо побачити. Зустріч тривала близько 40 хвилин.

Під час розмови члени комітету здогадалися, що щось не так, і вирішили перервати розмову. Згодом у Тихановської підтвердили, що вона не брала участь у зустрічі.

«Під час зустрічі не було сказано нічого, що могло б поставити під загрозу зовнішньополітичну лінію Данії. Обставини справи зʼясовуються», — заявили в уряді.

Голова Ради з питань зовнішньої політики Мартін Лідегаард сподівається, що це просто «грубий жарт», але він стурбований інцидентом.

Зазначимо, що за даними ЦВК Білорусі Олександр Лукашенко набрав 80% голосів, а за даними спостерігачів, правозахисників і активістів — у Лукашенка не більше ніж 10% і перемогла на виборах Світлана Тихановська. Згодом вона виїхала з країни до Литви.

Наразі Тихановська зустрічається з європейськими лідерами та закликає ввести санкції проти Лукашенка та оточення. Також вона гарантує самопроголошеному президенту безпеку, якщо той мирно передасть владу опозиції.