Україна передала до ОБСЄ докази того, що саме бойовики спровокували пожежі на Луганщині

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Україна передала до ОБСЄ докази того, що саме бойовики спровокували пожежі на Луганщині

Національна поліція

Делегація України в ОБСЄ навела докази того, що причиною пожежі біля міста Попасна на Луганщині був навмисний підпал з боку бойовиків.

Про це повідомив заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський, передає Укрінформ.

«Трасуючі снаряди, які застосовувалися під час збройних провокацій російських окупаційних сил, спричинили сильні пожежі. Також є докази того, що великі пожежі вздовж лінії фронту були навмисно спричинені російськими збройними формуваннями», — заявив Лоссовський.

За його словами, українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) має неспростовні докази умисних підпалів, зокрема, відео того, як бойовики підпалювали суху траву неподалік позицій ЗСУ.

«За результатами попереднього аналізу можна зробити висновок про те, що фіксується чітка лінія фронту пожежі — як з північного, так і з південного боку дороги — яка починається перед позиціями незаконних збройних формувань РФ. Зазначене можливе лише при одночасному підпалі в декількох місцях та на одній лінії», — заявив Лоссовський.

Також він зазначив, що лінія пожежі, яку бойовики скерували на позиції ЗСУ, починається на рівні блокпоста російських збройних формувань.

Дипломат наголосив, що характер виникнення епіцентрів горіння та їх розповсюдження в інших місцях на Луганщині також свідчить про навмисний підпал, адже вогонь з’явився в кількох місцях одночасно.