КПВВ «Станиця Луганська» відновив роботу. Бойовики уповільнюють пропуск людей

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
КПВВ «Станиця Луганська» відновив роботу. Бойовики уповільнюють пропуск людей

Державна прикордонна служба України

Контрольний пункт вʼїзду-виїзду «Станиця Луганська», що в Луганській області, відновив роботу, яка була припинена 1 жовтня через небезпеку поширення пожеж і детонації боєприпасів.

Про це повідомили у пресслужбі Держприкордонслужби України.

«У зв’язку зі зниженням рівня пожежонебезпеки в регіоні, відповідно до рішення командувача об’єднаних сил, КПВВ «Станиця Луганська» відновив функціонування сьогодні, 5 жовтня, з 09:00», — йдеться в повідомленні.

Також прикордонники нагадали, що всі КПВВ на Донбасі працюють за осіннім графіком — щоденно з 07:00 до 18:30, з міркувань безпеки у бік тимчасово окупованої території України після 18:00 громадян пропускати не будуть.

За даними Станично-Луганської районної державної адміністрації, приблизно о 10:00 окупанти зі свого боку перекрили міст і припинили пропускати людей, об 11:00 почали пускати по 15 осіб.

«Наразі на КПВВ перебуває близько декількох тисяч людей», — заявили в РДА.

Зазначимо, ватажок «ЛНР» Леонід Пасечник 2 жовтня видав «указ», згідно з яким в’їзд на окуповану територію дозволяється після обовʼязкової двотижневої обсервації. Вільно можуть проїхати лише ті, хто не раніше ніж за три дні до прибуття отримав негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений у Росії.

Окрім цього, вимоги «указу» не поширюються на громадян, які прибувають з «ДНР» і РФ.