У США відбулися дебати між кандидатами у віцепрезиденти. Вони говорили про коронавірус та зв’язки Трампа з Росією

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У США відбулися дебати між кандидатами у віцепрезиденти. Вони говорили про коронавірус та зв’язки Трампа з Росією

Bloomberg / Contributor

У США уночі проти 8 жовтня відбулися перші і єдині теледебати кандидатів у віцепрезиденти США — чинного віцепрезидента Майка Пенса та кандидатки від демократів Камали Гарріс.

Про це пише Deutsche Welle.

Більшу частину дебатів опоненти обговорювали ситуацію з пандемією коронавірусу в країні. Гарріс весь час звинувачувала адміністрацію Трампа в неефективній боротьбі.

«Американський народ став свідком найбільшого провалу президентської адміністрації в історії нашої країни», — заявила вона. За її словами, Трамп та Пенс вкрали «їхнє право на переобрання», применшуючи важливість пандемії коронавірусу, через яку померли понад 211 тисяч американців.

Майк Пенс пообіцяв американцям вже до кінця року мати змогу скористатися вакциною від коронавірусу. Він запевнив, що адміністрація Трампа завжди говорила лише правду про пандемію.

Також опоненти сперечались щодо останніх протестів у країні та проблеми расизму. Зокрема Пенс підтримав дії поліції, а Гарріс нагадала, що на попередніх дебатах Трамп відмовився засудити білих націоналістів.

Ще одну тему, яку зачепили кандидати, була зовнішня політика, зокрема і відносини з Росією.

«Американська розвідувальна спільнота доповідала нам, що Росія втручалася в вибори президента США 2016 році та планує у 2020-му. Крістофер Рей, директор ФБР, казав те саме. Але Дональд Трамп, головнокомандувач Сполучених Штатів Америки повірив на слово Володимиру Путіну, замість повірити твердженням американської розвідувальної спільноти», — заявила Гарріс.

Пенс у відповідь згадав як здобуток Трампа розгром терористичної «Ісламської держави» та ліквідацію її лідера Абу Бакра аль-Багдаді.

За результатами опитування CNN, 59% американців вважають, що дебати виграла Гарріс, тоді як 38% за Пенса. Більшість із тих, хто голосував за Пенса, були чоловіками.

  • Кандидат у президенти США від демократів Джо Байден погодився перенести другі дебати з чинним главою держави Дональдом Трампом у разі потреби.
  • Президент США Дональд Трамп попри коронавірус готовий взяти участь у передвиборчих дебатах зі своїм опонентом від демократів Джо Байденом.