СБУ проситиме Раду знову дозволити податкові перевірки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
СБУ проситиме Раду знову дозволити податкові перевірки

Пресслужба СБУ

Служба безпеки України проситиме комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики розглянути питання щодо відновлення податкових перевірок.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За словами начальника управління Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Іллі Вітюка, у зв’язку з карантином такі перевірки припинили. Таке звернення обумовлене тим, що СБУ припинила роботу масштабного конвертаційного центру, який організував обіг коштів на понад 15 мільярдів гривень.

За словами Вітюка, всі підприємства, яких близько тисячі, скористались послугами цього конвертцентру заради ухилення від сплати податків, а також заради розкрадання бюджетних коштів. Начальник департаменту додав, що завдяки взаємодії з Державною податковою службою значна частина цих підприємств вже припинила свою діяльність.

«Для того, щоб довести до логічного завершення та повернути кошти до бюджету, необхідно проведення податкових перевірок, які наразі заборонені», — пояснив Вітюк.

  • Напередодні стало відомо, що СБУ викрила конвертцентр з обсягом в 15 млрд гривень. Центр функціонував протягом 2019—2020 років, організатори зареєстрували понад 400 фіктивних фірм. З його допомогою тисячі підприємств, зокрема державних і комунальних, ухилялися від сплати податків в особливо великих розмірах.
  • На початку травня СБУ проводила обшуки в ексголови Державної податкової служби Сергія Верланова та в офісах ДПС. Спецслужба підозрює колишнє керівництво податкової у «кришуванні» конвертцентрів.