НАЗК почало повну перевірку декларацій нардепа Іллі Киви та керівника кіберполіції Олександра Гринчака

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
НАЗК почало повну перевірку декларацій нардепа Іллі Киви та керівника кіберполіції Олександра Гринчака

УНІАН

Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало повну перевірку декларацій народного депутата фракції «Опозиційна платформа — За життя» Іллі Киви, у якого знайшли 1,2 млн гривень доходів із жомової ями та незадекларовану квартиру, та керівника департаменту кіберполіції Олександра Гринчака, який не задекларував житлову нерухомість у Києві вартістю щонайменше 7,5 млн гривень.

Про це повідомили у пресслужбі НАЗК.

До того ж проведуть повну перевірку декларацій депутатів Одеської обласної ради Трифона Антова, Полтавської районної ради Олександра Шевченка, Біляївської міської ради Максима Кіссе, голови Тарасівської сільської ради Полтавської області Олександра Вереса та начальника відділу містобудування, архітектури та просторового розвитку Славутицької міської ради Дмитра Баглаєва.

«Моніторинг способу життя вказаних посадовців та депутатів розпочався на підставі звернень громадян, а також матеріалів у ЗМІ», — наголосили в агентстві.

  • Раніше журналісти-розслідувачі програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» виявили у Іллі Киви незадекларовану квартиру на вулиці Лютеранській у центрі Києва. Сам нардеп у декларації вказав, що живе в однокімнатній квартирі на Харківському масиві, проте сусіди запевняють, що ніколи його там не бачили.
  • За словами Киви, він отримав 1,2 млн гривень за рік, здаючи в оренду жомову яму в Полтавській області.
  • Керівник департаменту кіберполіції Олександр Гринчак подав до Окружного адміністративного суду Києва позов проти НАЗК через проведення моніторингу способу його життя.