Авіакатастрофа Ан-26: голову Харківської ОДА викликали на допит

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Державне бюро розслідувань викликало голову Харківської ОДА Олексія Кучера на допит у справі про авіакатастрофу літака Ан-26 під Чугуєвом.

Про це пише «РБК».

На допит його запросили у ролі свідка. Він зазначив, що входить до складу урядової комісії з розслідування катастрофи, а тому не може озвучувати конкретні прізвища.

«Ну, вдумайтеся: як головного свідка трагедії, напевно, так? Хоча я йому повідомляю, що я йому можу повідомити виключно ту інформацію, яка у мене є», — заявив Кучер.

  • Увечері 25 вересня в Харківській області літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ розбився при заході на посадку. Він упав за два кілометри від військового аеродрому.
  • На борту перебували 27 людей: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. В авіакатастрофі вижили лише двоє курсантів: один із них помер уранці наступного дня в лікарні, життю іншого нічого не загрожує.
  • За словами міністра оборони Андрія Тарана, курсанти проводили навчальні польоти, а сам літак до цього здійснив шість злетів і посадок поспіль. Керували літаком не курсанти, а досвідчені пілоти. Під час сьомого польоту командир екіпажу повідомив про проблеми з лівим двигуном і готувався до аварійної посадки, але раптово сталася катастрофа. Імовірно, літак зачепив крилом землю.
  • Віцепремʼєр-міністр Олег Уруський, який очолив урядову комісію з розслідування обставин і причин авіакатастрофи Ан-26, заявив, що причиною трагедії могли стати технічні несправності, «які мали місце». Також він зазначив, що на несправності «наклався людський фактор».