У ТКГ заявили, що посада Фокіна фактично скасована. На його місце нікого не шукають

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

На місце звільненого заступника глави української делегації у Тристоронній контактній групі Вітольда Фокіна наразі нікого не розглядають, а його посада фактично скасована.

Про це заявив представник Донецької області, член ТКГ Денис Казанський у коментарі «Громадському радіо».

Він наголосив, що посада заступника глави ТКГ не є обов’язковою. «Фактично у нього [Фокіна] не було якоїсь посади, він формально був заступником, але наразі нікого не розглядають. Ця посада не є обов’язковою, голові делегації не обов’язково мати заступника, тому просто можна сказати, що ця посада скасована», — пояснив Казанський.

Раніше глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що глава української делегації Леонід Кравчук сам вирішить, чи зʼявиться хтось замість Фокіна.

  • 30 вересня президент Володимир Зеленський підписав указ, яким вивів першого премʼєра Вітольда Фокіна зі складу делегації України на переговорах у Мінську. Цьому передувала заява Фокіна на засіданні комітету Ради, де він сказав, що не бачив доказів того, що на Донбасі йде війна між Україною та Росією.
  • 30 серпня Фокін в інтервʼю виданню «Страна.ua» заявив, що особливий статус потрібно надати всьому Донбасу, включно з підконтрольними Україні територіями. Він також виступив за повну амністію для учасників подій на сході. На його думку, такі кроки назустріч Росії підштовхнуть її відмовитися від місцевих виборів на окупованому Донбасі до повернення державного кордону під контроль України.