Глава ОП Єрмак: Наразі невідомо, чи буде в ТКГ заміна Фокіну. Це вирішить Кравчук

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Глава ОП Єрмак: Наразі невідомо, чи буде в ТКГ заміна Фокіну. Це вирішить Кравчук

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Глава української делегації в Мінську Леонід Кравчук вирішить, зʼявиться хтось на місці звільненого Вітольда Фокіна чи ні. Про це глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив в інтервʼю «Україна 24».

«Якщо Кравчук вважає за потрібне, щоб на цьому місці хтось зʼявився, він буде самостійно приймати рішення. Поки це питання не стоїть на порядку денному», — заявив Єрмак.

Зазначимо, що члени ТКГ призначаються указом президента, але після погодження і подачі голови делегації.

Єрмак також прокоментував повідомлення у ЗМІ про те, що Фокіна може замінити заступник голови фракції «Слуга народу» Микола Тищенко: «Про Тищенка це питання навіть не розглядалось. Імовірно, до таких розмов підштовхнула його фотографія з Кравчуком під час зустрічі представників ТКГ із групою народних депутатів. Він [Тищенко] навіть десь уже виступив публічно і заявляв, що це питання не піднімалося».

Нагадаємо, у Раді створили групу, яка займатиметься законодавчим врегулюванням ситуації на Донбасі. До неї увійшов нардеп «Слуги народу» Микола Тищенко.

  • 30 вересня президент Володимир Зеленський підписав указ, яким вивів першого премʼєра Вітольда Фокіна зі складу делегації України на переговорах у Мінську. Цьому передувала заява Фокіна на засіданні комітету Ради, де він сказав, що не бачив доказів того, що на Донбасі йде війна між Україною та Росією.
  • 30 серпня Фокін в інтервʼю виданню «Страна.ua» заявив, що особливий статус потрібно надати всьому Донбасу, включно з підконтрольними Україні територіями. Він також виступив за повну амністію для учасників подій на сході. На його думку, такі кроки назустріч Росії підштовхнуть її відмовитися від місцевих виборів на окупованому Донбасі до повернення державного кордону під контроль України.