Вірменія заявила про масштабний наступ Азербайджану на півдні Нагірного Карабаху. Баку визнає «послідовне знищення сил противника»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Азербайджан почав широкомасштабний наступ на південному напрямку лінії зіткнення в районі Нагірного Карабаху.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook представник Міністерства оборони Вірменії Арцрун Ованнісян.

«За інформацією Міноборони Арцаху, збройні сили Азербайджану, які кидають на поле бою резервні сили і велику кількість військової техніки, включно з танками і зброєю, почали масштабний наступ на південному напрямку лінії зіткнення між Арцахом і Азербайджаном», — написав він.

Також Ованнісян зазначив, що противник ігнорує безпеку території Ісламської Республіки Іран.

«Методично і тривало знищується велика кількість можливостей противника», — додав він.

Речниця Міністерства оборони Вірменії Шушан Степанян повідомила на своїй сторінці у Facebook, що столицю невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки Степанакерт знов обстріляли.

«Противник почав ракетний обстріл Степанакерту», — написала вона.

Згодом Єдиний інформаційний центр Вірменії оприлюднив фото наслідків азербайджанських артобстрілів у Степанакерті.

Тим часом у пресслужбі Міністерства оборони Азербайджану підтвердили інформацію про вказівку продовжити «планомірне, цілеспрямоване і послідовне знищення сил противника».

«Міністр оборони доручив військам застосувати життєво необхідні заходи на звільнених територіях і заявив, що в разі застосування противником оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер» будуть вжиті адекватні заходи у відповідь», — йдеться в повідомленні.

Також міністр наказав азербайджанській армії спланувати дії із завдання ударів по військово-стратегічній інфраструктурі на території противника із застосуванням озброєнь, «які мають велику руйнівну силу».

  • У районі Нагірного Карабаху десятий день тривають запеклі бої між військами Азербайджану і Вірменії за підтримки невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки.
  • 3 жовтня Азербайджан заявив, що взяв під контроль село Мадагізе. 4 жовтня Азербайджан повідомив про взяття 8 сіл.
  • Президент Азербайджану заявляв, що припинить військові дії в Нагірному Карабаху тільки, якщо звідти піде Вірменія. 3 жовтня стало відомо, що Азербайджан і Вірменія готові до переговорів щодо Нагірного Карабаху, але за участю посередників — Росії, США та Франції.
  • В Азербайджан 6 жовтня на переговори з президентом країни прилетів глава Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу. Він заявив, що Туреччина усіляко підтримує Азербайджан у війні за Нагірний Карабах — і на полі бою, і на дипломатичному рівні.