Шкарлет подав до суду на Нацагентство, яке знайшло плагіат в його роботах. Вимагає скасувати рішення

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Шкарлет подав до суду на Нацагентство, яке знайшло плагіат в його роботах. Вимагає скасувати рішення

Міністерство освіти і науки України

Виконувач обовʼязків міністра освіти Сергій Шкарлет подав позов до Окружного адмінсуду Києва проти Нацагентства з питань забезпечення якості освіти, яке виявило плагіат у його наукових роботах. Про це повідомили у пресслужбі суду.

Глава Міносвіти просить суд визнати протиправними дії Комітету з етики Нацагентства та скасувати його рішення про плагіат у чотирьох його роботах.

Суд наразі вирішує питання, чи відкривати провадження за позовом.

Про що йдеться?

У червні колишній міністр освіти та науки Ганна Новосад звинуватила Шкарлета в плагіаті наукових робіт. За її словами, той сплагіатив тексти в інших авторів для трьох своїх наукових робіт. В інтерв’ю для «Голосу України» у 2012 році Шкарлет заявляв, що за плагіат необхідно вводити покарання для всіх учасників навчального процесу.

Шкарлет спочатку заперечував наявність плагіату у своїх роботах. Згодом він заявляв, що будь-яка програма покаже в будь-якому тексті плагіат, та наголошував, що питання про плагіат в його роботах «давно закрите».

11 вересня комітет виявив плагіат у трьох наукових роботах Шкарлета і повідомив, що це підтвердили міжнародні експерти. На засідання приходив адвокат Шкарлета, який звинувачував комісію в особистій неприязні до міністра.