В уряді та «Слузі народу» знову запевнили, що безвізу з ЄС нічого не загрожує: Україна виконує всі умови

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив, що безвізу з Європейським Союзом нічого не загрожує, попри певні сигнали з боку Європарламенту.

Про це він розповів в інтерв’ю ВВС.

«Немає суперечки довкола антикорупційних органів, ніщо не загрожує безвізовому режиму. Є абсолютно чітка позиція президента й України як держави, що ми зацікавлені в існуванні сильних, незалежних, антикорупційних органів в Україні, але протягом усього часу з моменту їхнього існування не було жодного року, щоб життя цих органів було легке та спокійне», — зазначив Кулеба.

У партії «Слуга народу» також запевняють, що інформація про можливе скасування безвізу є лише ініціативою кількох європарламентарів.

«Ці троє європарламентарів прізвища не назвали, тому догадуватися ми не будемо. В Європарламенті в принципі підтвердили, що це їхня особиста думка, там три прізвища, три підписи, це не є якоюсь офіційною позицією європарламентарів загалом», — сказала заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук.

Водночас 6 жовтня у Брюсселі розпочався спільний саміт Україна-ЄС. За словами представника України в ЄС Миколи Точицького, перед самітом Єврокомісія запевнила, що Україна виконує усі умови для безвізового режиму.

«Важливо, що перед початком пленарного засідання саміту керівництво Єврокомісії зазначило, що Україна робить все для виконання вимог візової лібералізації, які були визначені Другою доповіддю моніторингу. Київ чітко виконує показники лібералізації візового режиму. Крім того, співпраця України і Євросоюзу у сфері реадмісії осіб перебуває на належному рівні», — пояснив він.