«Бабусі проти насильства, дідусі проти ОМОНу». У Мінську відбувся Марш пенсіонерів

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Бабусі проти насильства, дідусі проти ОМОНу». У Мінську відбувся Марш пенсіонерів

Telegram / TUT.by новости

У понеділок, 5 жовтня, у Мінську відбувся Марш пенсіонерів проти насильства та самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Про це повідомляє портал TUT.by

Приблизно 100 пенсіонерів зібрались біля собору Святих Симона й Олени з квітами та плакатами «Іди», «Не вірю Лукашенку, БТ і RT», «Пенсіонери за зміни». Спочатку пенсіонери прочитали псалом, а потім колона пішла до Будинку уряду, вигукуючи: «Живе Білорусь» та «Іди». Під час ходи до них приєднувались інші пенсіонери.

Біля будівлі Міністерства внутрішніх справ вони закликали: «[главу МВС Юрія] Караєва під суд» і «Свободу нашим онукам». Окрім цього, колона пенсіонерів з біло-червоними прапорами скандувала: «Бабусі проти насильства, дідусі проти ОМОНу».

TUT.by повідомляє, що увесь цей час за пенсіонерами стежили невідомі з синього мікроавтобуса.

Кілька разів до них підбігали дівчата, пригощали цукерками і дарували квіти. Бабусі та дідусі врешті дійшли до площі Якуба Колоса, поклали квіти до памʼятника письменника і почали розходитися.

Нагадаємо, 4 жовтня в Мінську для розгону протестів міліція застосувала водомети. Тоді протестний марш проходив із вимогою звільнити політв’язнів, а кінцевою точкою акцій були СІЗО та місця ув’язнення, де тримають політиків та інших лідерів протестів.

  • 2 жовтня Євросоюз запровадив санкції проти 40 чиновників Білорусі за фальсифікацію виборів, розгін протестів і побиття людей. У відповідь Білорусь запровадила дзеркальні обмеження.
  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні й затримали тисячі людей. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка. Останніми тижнями у країні у вихідні проводять «Жіночі марші».