У Мінську та інших містах Білорусі на акції проти Лукашенка вийшли понад 100 тисяч людей. Міліція затримала сотню протестувальників

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Мінську на традиційні недільні акції протесту вийшли понад 100 тисяч людей. Також подібні акції відбулися і в інших містах країни.

Про це пише Tut.by.

Цього разу протестувальники не ходили до резиденції самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Марш переважно відбувався на проспекті Незалежності.

Не обійшлося і без сутичок із правоохоронцями та жорстких затримань. Зокрема, у Гомелі міліція застосувала проти протестувальників сльозогінний газ. Також очевидці повідомляли і про постріли під час придушення протестів.

За даними МВС Білорусі, під час протестів по всій країні затримали понад 100 осіб, але точну цифру обіцяють назвати пізніше. Правозахисний центр «Вясна» нарахував щонайменше 97 затриманих.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні й затримали тисячі людей. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.
  • 23 вересня Лукашенко влаштував собі «інавгурацію», про яку нікому не повідомили. Після цього низка країн заявили, що не визнають ані результатів президентських виборів у Білорусі, ані Лукашенка на посаді президента.