Азербайджан просить Україну і ще 19 країн не допустити виїзду етнічних вірмен до Карабаху. Попереджають, що ті потім можуть стати загрозою

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Генеральна прокуратура Азербайджану звернулася до України та ще 19 країн із закликом не допустити транспортування етнічних вірмен до Нагірного Карабаху. Про це йдеться в заяві прокуратури у Facebook.

Азербайджан також адресував своє звернення до США, Канади, Австралії, Німеччини, Росії, Грузії, Білорусі, Узбекистану, Уругваю, Іраку, Ірану, Аргентини, Бразилії, Болгарії, Польщі та до міністрів юстиції Лівану, Греції, Сирії та Франції.

«Унаслідок здійснення Збройними силами Азербайджану контрнаступальних заходів вірменські військові сили втратили частину своїх позицій, у зв’язку з чим Вірменія закликала вірмен, які проживають за кордоном, взяти участь у збройному конфлікті для збільшення своєї сили», — заявили у прокуратурі.

В Азербайджані також закликають країни враховувати, що етнічні вірмени можуть отримати бойові навики, тому після повернення «можуть становити реальну загрозу».

Україна та Вірменія поки ніяк не коментували заяву Азербайджану.