Міністр юстиції Малюська: Платні камери у СІЗО принесли перший мільйон гривень

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Міністр юстиції Малюська: Платні камери у СІЗО принесли перший мільйон гривень

Facebook / Denis Malyuska

Платні камери у слідчих ізоляторах принесли перший мільйон гривень прибутку. Про це міністр юстиції Денис Малюська повідомив у Facebook.

Кошти, які платять за ці камери, йдуть на ремонт інших — тобто, для цього не потрібні гроші з державного бюджету. Рекордсмен з прибутку — Державна установа «Київський слідчий ізолятор», яка заробила 621 507 гривень.

Міністерство юстиції України

Платні камери в СІЗО вже існують у Києві, Чернігові, Львові, Чернівцях, Хмельницькому, Вінниці, Харкові, Одесі, Миколаєві, Житомирі, Івано-Франківську, Дніпрі та інших містах.

Зазначимо, що 22 квітня Кабінет міністрів підтримав упровадження платних камер підвищеного комфорту. Окрім цього Міністерство юстиції вирішило продавати подарункові сертифікати у платні камери СІЗО. Сертифікат можна придбати онлайн, а діятиме він 6 місяців. Мін’юст обіцяє «клієнтам» цілодобову охорону та триразове харчування.

Також 28 вересня Мінʼюст змінив правила розпорядку в СІЗО. Тепер там можуть зʼявитись холодильники, мультиварки, настільний теніс, тренажери.

Окрім цього Малюська анонсував в Україні великий розпродаж «заморожених» в’язниць, який переросте у «велике будівництво» нових. Протягом наступних кількох тижнів представлятимуть лоти. Розпродаж розпочнеться з колонії в Ірпені.