В Одесі та Миколаєві зʼявилися платні камери в СІЗО

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
В Одесі та Миколаєві зʼявилися платні камери в СІЗО

Matthew Ansley / Unsplash

З 1 серпня у слідчих ізоляторах Миколаєва та Одеси запрацювали перші платні камери.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

«Від сьогодні тут [в Одесі] починають працювати дві платних камери, одна для двох, інша для трьох осіб», — написав Малюська у Facebook. Він уточнив, що платні камери зʼявилися і в Миколаєві.

За словами міністра, ціни на цю послугу в Одесі такі: доба — 985 гривень, тиждень — 3 502 гривень, місяць — 4 093 гривень. У Миколаєві менші: доба — 452 грн., тиждень — 1 540 грн., місяць — 3 666 грн.

  • Міністерство юстиції вирішило продавати подарункові сертифікати у платні камери СІЗО. Сертифікат можна придбати онлайн, а діятиме він 6 місяців. Мін’юст обіцяє «клієнтам» цілодобову охорону та триразове харчування.
  • 22 квітня Кабінет міністрів підтримав упровадження платних камер підвищеного комфорту. Ініціатива Міністерства юстиції спрямована на збір коштів для реформи інфраструктури. Попередньо проєкт триватиме до кінця 2021 року, після чого вирішать, чи продовжувати цю практику.
  • Платні камери в СІЗО вже існують у Києві, Чернігові, Львові, Чернівцях, Хмельницькому, Вінниці, Харкові, Житомирі, Івано-Франківську, Дніпрі та інших містах.