Член ТКГ Казанський повідомив, що в окупованому Луганську помер ватажок бойовиків «Лєший»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Член ТКГ Казанський повідомив, що в окупованому Луганську помер ватажок бойовиків «Лєший»

NurPhoto / Contributor / Getty Images

В окупованому Луганську помер Олексій Павлов («Лєший») — один із ватажків бойовиків, який брав участь у захопленні адміністративних установ області у 2014 році та катуванні українців.

Про це представник Донецької області у Тристоронній контактній групі, журналіст Денис Казанський повідомив на своїй сторінці у Twitter.

«Один із найвідоміших польових командирів «ЛНР» 2014 року «Лєший» помер у Луганську від пневмонії. Очевидно, підхопив корону», — написав він.

Водночас журналіст висловив припущення, що справжню причину смерті, найімовірніше, не повідомлять, оскільки в ОРДЛО тести проводять у дуже обмеженій кількості, а інформація про коронавірус замовчується.

Також інформацію про смерть бойовика підтверджує сайт «Миротворець», де вказано, що він «ліквідований 3 жовтня, імовірно, ковід».

Зазначимо, бойовики Павлова брали участь у захоплені будівлі СБУ в Луганську у квітні 2014 року. Згодом Павлов створив організацію «СМЕРШ ЛНР», мобільні групи якої вираховували та відловлювали мешканців, налаштованих проукраїнськи, та катували їх. Після утворення «народної міліції ЛНР» увійшов до її складу.