Член банди «Бетмен», який має зв’язки з ФСБ. Спецслужба затримала учасника штурму будівлі СБУ в Луганську

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Контррозвідники Служби безпеки України затримали одного з організаторів та активних учасників масових заворушень у Луганську навесні 2014 року, повідомляє прес-служба СБУ .

«Мешканець Луганська примкнув до проросійських рухів «Антимайдан» та «Армия Юго-Востока» фактично від моменту їх створення та 6 квітня 2014 року брав активну участь у штурмі, захопленні та утриманні адміністративної будівлі УСБУ в Луганській області», — повідомили в спецслужбі.

За даними СБУ, чоловік також брав участь у бойових діях проти українських військових у складі незаконних збройних формувань, зокрема «козачих» НЗФ та у банді «Бетмен», куди потрапив завдяки своїм зв’язкам з ФСБ РФ.

У квітні 2015 року через конфлікт з ватажками він залишив сепаратистів та жив у тимчасово окупованому Луганську.

Він перебував у розшуку понад чотири роки. СБУ затримала його на підконтрольній українській владі території Донбасу. Сепаратисту оголосили підозру у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України (ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу). Його взяли під варту.

Зараз затриманий свідчить проти інших осіб, причетних до підготовки та захоплення будівлі управління СБУ та його арсеналу та організації російсько-сепаратистських збройних формувань на Донбасі.