«Голосувати за нього — це стокгольмський синдром». Кандидат у мери Одеси Філімонов розповів про ставлення до опонента Труханова

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Голосувати за нього — це стокгольмський синдром». Кандидат у мери Одеси Філімонов розповів про ставлення до опонента Труханова

Олександр Населенко / «Бабель»

Кандидат у мери Одеси від «Слуги народу» Олег Філімонов заявив, що йому імпонує його головний конкурент на виборах — чинний міський голова Геннадій Труханов. Про це Філімонов розповів в інтервʼю «Бабелю».

«Я його знаю і непогано ставлюся. Особисто мені він навіть імпонує — одеська, не скупа людина. Залишся ми сам на сам, я б поставив йому багато запитань. Але мені його навіть шкода — він собі не хазяїн. [Голосувати за Труханова] — стокгольмський синдром . Це як міркувати: ну да, він терорист, але водички дав напитись», — розповів Філімонов.

За його словами, сквери будувати, робити дороги та лагодити освітлення є обовʼязком місцевої влади, а вираз «крадуть, але бодай щось роблять» — це «ідіотський підхід».

Відповідно до вересневого опитування КМІС, у Філімонова немає шансів перемогти головного конкурента — чинного очільника міста Геннадія Труханова. За даними опитування, у мера — 61%, у Філімонова — 5,5%.

Раніше Філімонов розповідав, що не знає розмір бюджету виборчої кампанії, але після її завершення покаже всі витрати. Також він зазначив, що вже залучає власні кошти, які залишились від театральної діяльності.

Нагадаємо, 31 серпня на зʼїзді партії «Слуга народу» Олега Філімонова офіційно висунули кандидатом у мери Одеси. Пізніше він розповів, що спершу йому пропонував балотуватися перший помічник президента Сергій Шефір. Тоді артист відмовився, але згодом його все-таки переконав Зеленський.