«Враження, що ще один клоун». Кандидат у мери Одеси від СН Філімонов пояснив свій низький рейтинг і розповів, хто вмовив його балотуватися

Автори:
Вікторія Мартинюк, Марія Жартовська
Дата:
«Враження, що ще один клоун». Кандидат у мери Одеси від СН Філімонов пояснив свій низький рейтинг і розповів, хто вмовив його балотуватися

Олександр Населенко / «Бабель»

Кандидат у мери Одеси від «Слуги народу», колишній ведучий «Джентльмен-шоу» Олег Філімонов розповів, що, крім нього, в Офісі президента розглядали ще кількох кандидатів у мери Одеси від партії. Але він не наважився запитати у президента Володимира Зеленського, кого саме. Про це Філімонов розповів «Бабелю».

За його словами, спершу йому пропонував балотуватися перший помічник президента Сергій Шефір. Тоді артист відмовився, але згодом його все-таки переконав Зеленський.

Філімонов додає, що спробувати себе в політиці йому пропонували не раз, зазвичай — бізнесмени. За його словами, щоб не залежати від них у майбутньому та не лобіювати їхні інтереси, він відмовлявся. Філімонов сподівається, що із Зеленським усе буде інакше.

Відповідно до вересневого опитування КМІС, у Філімонова немає шансів перемогти головного конкурента — чинного очільника міста Геннадія Труханова. За даними опитування, у мера — 61%, тоді як у Філімонова — 5,5%.

Якщо у артиста з упізнаваністю все добре, але як політика одесити його не сприймають. «Створюється враження, що ще один клоун. Перший — ви знаєте хто [натякає на президента], а другий, виходить, я», — сказав Філімонов.

Він наголосив, що хоче покінчити з хаотичною забудовою, боротися із заторами, впровадити електронний документообіг і забезпечити вільний доступ до моря. Також він обіцяє побудувати сучасний концертно-виставковий центр, альтернативний діловий комплекс Odessa Сity і «підштовхнути» розвиток IT в місті.

«Завдання нашої команди — встановити прозорі, нормальні та прийнятні для світу правила гри. Ми зберемо бізнес і скажемо, що ось тепер правила такі. В Одесі треба припиняти мародерство», — наголосив Філімонов.