У Саудівській Аравії паломникам частково дозволили відвідувати Мекку

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Саудівській Аравії паломникам частково дозволили відвідувати Мекку

pxhere

Влада Саудівської Аравії частково послабила карантин і дозволила паломникам здійснювати умру — мале паломництво до Мекки, яке, на відміну від хаджу, може проводитись у будь-який час. Про це повідомляє Daily Sabah.

Умру дозволили здійснювати 30% паломникам на день — це приблизно 6 тисяч людей. З огляду на епідемію вірянам не дозволили торкатися Кааби — камʼяної споруди прямокутної форми в центрі Священної Мечеті у Мецці, головної святині ісламу. Зазначимо, що торік для здійснення умри до Саудівської Аравії прибули 19 мільйонів паломників.

Нагадаємо, 2 серпня у Саудівській Аравії завершився хадж, але цього року через пандемію він відбувся у скороченому варіанті — замість 2 мільйонів було 10 тисяч мусульман.

За офіційними даними, паломництво приносить $12 мільярдів доходів від житла, транспорту, подарунків, їжі та зборів. Економісти вважають, що готельний сектор Мекки в цьому році може втратити не менш ніж 40% прибутку від паломництва.

  • Всесвітня організація охорони здоровʼя (ВООЗ) очікує, що пандемія коронавірусу завершиться менш ніж за два роки й у цьому людству допоможуть сучасні технології.