Через коронавірус Саудівська Аравія обмежить паломництво до Мекки

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Через коронавірус Саудівська Аравія обмежить паломництво до Мекки

pxhere

Саудівська Аравія суттєво обмежить кількість людей, які зможуть цього року здійснити паломництво до мусульманських святинь, у зв’язку з погіршенням ситуації з коронавірусом. Відвідати Мекку та інші місця зможуть лише ті іноземці, які проживають у країні.

Про це повідомляє CNN.

Здійснити хадж цього року зможе лише невелика кількість паломників. Згіно із заявою уряду Саудівської Аравії, кількість випадків коронавірусу зростає, а натовпи людей з різних країн біля святинь створюють середовище для поширення інфекції.

Тому кількість людей, допущених до хаджу, суттєво скоротиться, і всі вони мають проживати в Саудівській Аравії. Уряд пояснює своє рішення щодо превентивних заходів для захисту здоров’я і безпеки мусульман прямим виконанням заповідей.

«Королівство Саудівської Аравії, чий верховний пріоритет завжди був у піклуванні про безпечну можливість мусульман здійснювати обряди хадж і умру, вжило суворих запобіжних заходів для захисту паломників від COVID-19», — йдеться в урядовому повідомленні.

Наразі в країні зафіксовано понад 160 тис. випадків коронавірусу і 1,3 тис. смертей від ускладнень.

Торік хадж здійснили понад 2 млн мусульман, більшість з них прибули до Саудівської Аравії з-за кордону. У квітні країна порадила вірянам притримати свої плани щодо паломництва.

Здійснення хаджу є одним із п’яти стовпів ісламу і являє собою найбільше релігійне зібрання в світі. Цього року він був запланований на кінець червня.