WSJ: Трамп приховав перший позитивний результат тесту на коронавірус

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент США Дональд Трамп ще у четвер, 1 жовтня, не повідомив, що отримав позитивний результат експрес-тесту на коронавірус. Він чекав на друге підтвердження.

Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на власні джерела.

За їхніми даними, Трамп отримав позитивний результат ввечері четверга, напередодні ефіру на телеканалі Fox News. Але він не скасував свою участь, а на каналі нічого не повідомив про результати свого тесту, лише підтвердив, що один з його найближчих радників захворів.

«Я отримаю результати свого тесту або сьогодні ввечері, або завтра вранці», — заявив тоді Трамп.

Згідно з протоколами Білого дому, другий більш точний тест роблять співробітникам лише, якщо експрес-тест видає позитивний результат.

Водночас, коли в оточення Трампа почали виявляти коронавірус, сам президент навіть просив своїх радників нікому не повідомляти про результати його тесту.

Влада штату Нью-Джерсі виявила близько 200 осіб, які контактували з президентом напередодні виявленого коронавірусу. Їх усіх попросили стежити за здоровʼям у разі появи симптомів — звернутися до лікаря.

  • Уранці 2 жовтня президент США Дональд Трамп повідомив, що отримав позитивний результат тесту на коронавірус. Також захворіли перша леді Меланія і радниця президента Гоуп Гікс. У Білому домі запевнили, що Трамп має легкі симптоми хвороби. Він самоізолювався у президентській резиденції.
  • Увечері того ж дня Трамп заявив, що загалом почувається добре, але є певна слабкість, тому його доправили до військового госпіталю.