Коронавірус у Трампа: у Білому домі визнали, що стан президента був серйозний, і він отримував додатковий кисень

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Коронавірус у Трампа: у Білому домі визнали, що стан президента був серйозний, і він отримував додатковий кисень

Mark Wilson / Getty Images

У Білому домі підтвердили, що президент США Дональд Трамп дійсно мав нелегкий перебіг хвороби і кілька разів потребував додаткового кисню для крові.

Про це заявив очільник адміністрації Трампа Марк Медоуз в інтерв’ю Fox News.

Так він відреагував на багато повідомлень американських медіа, які з посиланням на джерела запевняли, що перебіг хвороби у Трампа не такий легкий, як про це говорять офіційно. Також вони заявляли, що президент США дізнався про свій діагноз на кілька днів раніше, аніж про це офіційно повідомив Білий дім. І весь цей час продовжував свою діяльність, доки в нього не з’явилися серйозні симптоми.

«Вчора [3 жовтня] ми були дуже стурбовані. У нього була гарячка, і рівень кисню в крові швидко впав», — зазначив Медоуз.

Але зараз, за його словами, у Трампа вже немає температури і рівень кисню поступово стабілізується.

Згодом біля військового госпіталю, де лікують Трампа, був проведений брифінг за участі його лікарів. Вони розповіли, що президенту двічі штучно підвищували рівень кисню в крові.

«За час хвороби у президента було два епізоди короткочасних падінь насичення киснем. Ми обговорювали причини цього і чи будемо взагалі втручатися. Група, враховуючи графік початкового діагнозу, вирішила, що варто призначити дексаметазон», — зазначив один із лікарів.

Медики повідомили, що 2 жовтня у Трампа сильно піднялась температура та впав рівень кисню, і тому вони ухвалили рішення про екстрену госпіталізацію, щоб унеможливити ускладнення від хвороби. Водночас, із лікарні президента можуть виписати вже в понеділок, 5 жовтня, і він продовжить лікування у резиденції.

  • Уранці 2 жовтня президент США Дональд Трамп повідомив, що отримав позитивний результат тесту на коронавірус. Також захворіли перша леді Меланія та радниця президента Гоуп Гікс. У Білому домі запевнили, що Трамп має легкі симптоми хвороби. Він самоізолювався у президентській резиденції.
  • Увечері того ж дня Трамп заявив, що загалом почувається добре, але є певна слабкість, тому його доправили до військового госпіталю.