Список «Слуги народу» на виборах до Київської облради очолив нардеп Дубінський. А список Ляшка — його дружина

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Список «Слуги народу» на виборах до Київської облради очолив нардеп Дубінський. А список Ляшка — його дружина

Олександр Кузьмін / «Бабель»

Народний депутат Олександр Дубінський очолив список партії «Слуга народу» на виборах до Київської обласної ради.

Про це йдеться на сайті ЦВК.

Окрім Дубінського, у списку також багато його колишніх колег із телеканалу «1+1»: кореспондент Володимир Тимофійчук, журналіст Ігор Колтунов, продюсерка Альона Шерепа, випускові редакторки Наталія Книга та Марія Кисельова. Також у списку є і адміністраторка управління журналістських проєктів Олена Шерепа. Водночас другим номером після Дубінського до списку увійшов перший заступник голови Київської ОДА Олександр Скляров.

У ЦВК опублікували і списки інших партій, які балотуються до Київської обласної ради. Зокрема, список «Голосу» очолила колишня журналістка та активістка Михайлина Скорик-Шкарівська, список партії «ЄС» очолила народна депутатка Вікторія Сюмар, а список «Радикальної партії Олега Ляшка» — дружина Ляшка Росіта.

Також до облради балотуватиметься колишній нардеп кількох скликань та голова депутатської групи «Воля народу» у Раді 8-го скликання Ярослав Москаленко. Він очолив список партії «За майбутнє».

  • В Україні 5 вересня офіційно стартувала виборча кампанія місцевих виборів, які призначені на 25 жовтня. Висування кандидатів відбувалося з 15 до 24 вересня. 2 жовтня — оприлюднення інформації про реєстрацію кандидатів у депутати. Від цього дня кандидат має право на офіційну агітацію. З 15 жовтня — розсилка іменних запрошень виборцям. 24 жовтня — день тиші (заборона на агітацію), а 25-го — самі вибори. Результати виборів будуть відомі 6 листопада.
  • Згідно з останніми соцопитуваннями, за партію «Слуга народу» готові проголосувати 15,5% з тих, хто визначився і має намір прийти на вибори. За «Європейську солідарність» — 11,4%, ОПзЖ — 11,4%, «Батьківщину» — 8,3%, «За майбутнє» — 6,2%.