Опитування: за Байдена на виборах готові проголосувати 51% американців. Трамп відстає на 10%

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Кандидат від Демократичної партії на виборах президента США Джо Байден лідирує у передвиборчих опитуваннях. За нього готові проголосувати 51% американців.

Про це свідчать дані опитування Reuters та Ipsos за 2—3 жовтня.

Водночас, 41% людей заявили, що підтримують Трампа і планують голосувати за нього. Ще 4% обрали іншого кандидата, а останні 4% — досі не визначилися.

Більшість американців не на жарт занепокоєні коронавірусом у США, зокрема 65% опитаних погодилися, що «якби Трамп ставився до коронавірусу більш серйозно, він би не заразився». Лише 34% американців вважають, що чинний президент США каже їм правду про цю хворобу.

  • Уранці 2 жовтня президент США Дональд Трамп повідомив, що отримав позитивний результат тесту на коронавірус. Також захворіли перша леді Меланія та радниця президента Гоуп Гікс. У Білому домі запевнили, що Трамп має легкі симптоми хвороби. Він самоізолювався у президентській резиденції.
  • Увечері того ж дня Трамп заявив, що загалом почувається добре, але є певна слабкість, тому його шпиталізували до військового госпіталю.
  • Уночі проти 30 вересня (за Києвом) у США відбувся перший раунд дебатів між кандидатами в президенти — чинним главою держави Дональдом Трампом і його опонентом, колишнім віцепрезидентом Джо Байденом. Дебати пройшли в атмосфері гострих суперечок, порушення регламенту, брехні та перебільшень.
  • Шість із десяти глядачів теледебатів між кандидатами в президенти Дональдом Трампом і Джо Байденом переконані, що перемога за останнім. Лише троє з десяти вважають, що більш переконливим був чинний глава держави.