У Повітряних силах спростували заяву глави ОДА Кучера про ймовірну причину авіакатастрофи Ан-26

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Повітряних силах спростували заяву глави ОДА Кучера про ймовірну причину авіакатастрофи Ан-26

Facebook / ДСНС

Командування Повітряних сил ЗСУ спростувало заяву глави Харківської ОДА Олексія Кучера про те, що хвилина могла вплинути на успішну посадку літака Ан-26, який розбився біля Чугуєва.

Про це повідомляє пресслужба Командування у Facebook.

«Хоч на ефір пан Кучер не прийшов, у прямому включені він ганебно перейшов на особистості та дорікнув командувачу Повітряних сил [Сергію Дроздову], начебто літаку, в якому перебував його син, дали пріоритет при посадці. Мовляв, ця хвилина могла вплинути на успішну посадку Ан-26. Брехня і маніпуляція!» — заявили у Командуванні.

Військові наголосили, що літак із сином командувача Повітряних сил жодним чином не впливав на катастрофу Ан-26.

Нагадаємо, голова урядової комісії назвав найімовірнішу версію трагедії Ан-26 — до технічних несправностей додався людський фактор.

Що сталось?

2 жовтня голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер заявив, що посадку літака Ан-26 затримали на майже хвилину через посадку іншого літака, у якому перебував син Дроздова.

У відповідь Дроздов закликав Кучера не робити поквапливих висновків. «Літак, який перебував на посадці на відстані 4 кілометрів, або літак, який перебував на траверсі і ще має пролетіти по прямій десь 6 кілометрів, аби виконати розворот і зайти на посадку… Будь ласка, спершу порахуйте, розберіться, а потім звинувачуйте керівника польотів», — додав він.

Командувач Повітряних сил Дроздов додав, що не давав жодної вказівки керівнику польотів.

  • Увечері 25 вересня в Харківській області літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ розбився при заході на посадку. Він упав за два кілометри від військового аеродрому.
  • На борту перебували 27 людей: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. В авіакатастрофі вижили лише двоє курсантів: один із них помер уранці наступного дня в лікарні, життю іншого нічого не загрожує.
  • За словами міністра оборони Андрія Тарана, курсанти проводили навчальні польоти, а сам літак до цього здійснив шість злетів і посадок поспіль. Керували літаком не курсанти, а досвідчені пілоти. Під час сьомого польоту командир екіпажу повідомив про проблеми з лівим двигуном і готувався до аварійної посадки, але раптово сталася катастрофа.