«Поблизу столиці застосовують ППО». SkyUp таки вирішила скасувати рейси до Вірменії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Поблизу столиці застосовують ППО». SkyUp таки вирішила скасувати рейси до Вірменії

Facebook / SkyUp Airlines

Авіакомпанія SkyUp скасувала рейси з Києва до Єревану через загострення ситуації у Нагірному Карабаху.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

SkyUp повідомила, що продовжувала виконувати рейси, доки це залишалось безпечним, проте зараз у Вірменії повідомили про використання систем протиповітряної оборони поблизу столиці. «В таких умовах авіаперевізник не може ставити під загрозу життя пасажирів. Безпека — наш безумовний пріоритет», — зазначили в компанії.

Наразі скасовані рейси, що були заплановані на 2 та 5 жовтня. Щодо подальших польотів рішення ухвалюватиметься залежно від розвитку подій. Пасажири, які вже придбали квитки, зможуть отримати відшкодування їхньої вартості, безкоштовно змінити дату на рейси, або скористатись спеціальним рейсом Київ — Тбілісі — Київ (5 жовтня) із організацією трансферного зеленого коридору з Тбілісі до Єревану наземним транспортом.

  • 28 вересня SkyUp заявила, що не планує скасовувати рейси з Києва до Єревану.
  • Уранці 27 вересня місто Степанакерт та інші населені пункти Нагірного Карабаху обстріляли з «Градів». Сторони конфлікту в Нагірному Карабаху — Азербайджан і Вірменія — звинуватили одна одну в черговий ескалації.
  • Ні Вірменія, ні Азербайджан не оприлюднили офіційну кількість загиблих в результаті ескалації. Однак обидві країни стверджують про «сотні убитих військових противника».
  • Вірменія заявила, що готова почати переговори з Азербайджаном про припинення вогню в Нагірному Карабаху за участю посередників.
  • У цьому конфлікті Україна заявила про підтримку Азербайджану і зазначила, що цей принцип є незмінним.