В МЗС Азербайджану звинуватили Вірменію в пораненні французьких журналістів. За те, що пустили медіа в зону бойових дій

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністерство закордонних справ Азербайджану переклало на Вірменію провину в пораненні двох французьких журналістів видання Le Monde.

Про це йдеться в заяві МЗС Азербайджану.

Там зазначили, що вони були поранені в Нагірному Карабасі, де тривають активні бойові дії, а візит організовували вірмени.

«Хочемо зазначити, що Вірменія організовує візити журналістів в район бойових дій, тим самим наражаючи на небезпеку життя іноземних журналістів і грубо порушуючи норми міжнародного гуманітарного права», — вважають у відомстві.

Натомість у МЗС радять журналістам звертатися до азербайджанської сторони за дозволом для роботи в зоні бойових дій. А Вірменію звинувачують у використанні ЗМІ з власною «пропагандистською метою».

Напередодні в Нагірному Карабасі під час обстрілів отримали поранення двоє французьких журналістів видання Le Monde, а також журналісти російського видання «Дождь» та вірменських медіа. Президент Франції Емманюель Макрон пообіцяв відправити літак для евакуації журналістів. У Нагірному Карабасі ж заявили, що місцеві лікарі врятували життя одного з поранених, який був у тяжкому стані.

  • У районі Нагірного Карабаху пʼятий день тривають запеклі бої між військовими Азербайджану та Вірменії за підтримки сил невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки. Кожна сторона повідомляє про свої військові успіхи, публікуючи відео знищення техніки, живої сили й опорних пунктів, але не дає повної інформації про власні втрати. Міністерства оборони країн повідомляють про значні втрати противника та замовчують свої.
  • У цьому конфлікті Україна заявила про підтримку Азербайджану й зазначила, що цей принцип є незмінним.