Унаслідок лісових пожеж на Луганщині загинули вже девʼять осіб. Вогонь пошкодив 250 будівель

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Унаслідок лісових пожеж на Луганщині загинули вже девʼять осіб. Вогонь пошкодив 250 будівель

Facebook / Операція об'єднаних сил

Унаслідок масштабних лісових пожеж на Луганщині загинули 9 осіб. Про це повідомляє пресцентр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Серед загиблих мешканці сіл Передільське, Воронове, Сиротіне, Муратове та міста Сєвєродонецьк. До Сєвєродонецької лікарні госпіталізували 14 постраждалих.

Національна поліція

Вогонь пошкодив близько 250 будівель, найбільше — у селищах Воронове (70) та Сиротино (64). Із сіл області евакуювали 120 осіб, яких розмістили у селищі Новойдар і місті Сєверодонецьк.

Національна поліція

Наразі на околиці Сєверодонецька рятувальники гасять пожежу на складі побутової хімії та лакофарбових виробів. Пожежі на заводі антисептиків (зберігається 30 тонн спирту) і на хлораторній насосної станції ліквідували. Станом на 13:45 розповсюдження вогню в напрямку Сєверодонецька немає.

Національна поліція

Загалом залишається 6 осередків вогню. За попередніми оцінками, орієнтовна площа, яку зачепив вогонь, становить близько 9,3 тисячі гектарів. Рятувальники працюють цілодобово.

Нагадаємо, що через масштабні пожежі прикордонники тимчасово закрили пункт пропуску «Станиця Луганська».

  • Нова масштабна пожежа в Луганській області спалахнула 30 вересня. У Станично-Луганській райдержадміністрації з посиланням на місцевих жителів заявили, що нові пожежі в області спровокували бойовики.