Ярош відреагував на звільнення Фокіна, запропонувавши Зеленському свою кандидатуру в ТКГ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Ярош відреагував на звільнення Фокіна, запропонувавши Зеленському свою кандидатуру в ТКГ

Wikipedia

Командувач Української добровольчої армії (УДА), екслідер «Правого сектора» Дмитро Ярош запропонував президенту Володимиру Зеленському свою кандидатуру на посаду глави української делегації у Тристоронній контактній групі.

Про це він написав у Facebook, коментуючи звільнення з посади першого заступника ТКГ Вітольда Фокіна.

При цьому, Ярош називає Мінські домовленості «злом для України». «Нам потрібна не капітуляція, а мир через українську перемогу. Щоб вийти з цієї патової ситуації, пропоную Володимиру Зеленському свою кандидатуру в якості керівника української делегації у ТКГ. Вважаю, що будь-які перемовини з ворогом мають проходити з позиції сили, а не немічності та зради», — написав Ярош.

  • 30 вересня президент Володимир Зеленський підписав указ, яким вивів першого премʼєра Вітольда Фокіна зі складу делегації України на переговорах у Мінську. Цьому передувала заява Фокіна на засіданні комітету Ради, де він сказав, що не бачив доказів того, що на Донбасі йде війна між Україною та Росією.
  • 30 серпня Фокін в інтервʼю виданню «Страна.ua» заявив, що особливий статус потрібно надати усьому Донбасу, включно з підконтрольними Україні територіями. Він також виступив за повну амністію для учасників подій на сході. На його думку, такі кроки назустріч Росії підштовхнуть її відмовитися від місцевих виборів на окупованому Донбасі до повернення державного кордону під контроль України.