Печерський суд визнав главу ЦПК Шабуніна винним у несвоєчасному поданні декларації. Він каже, що спізнився лише на пів дня

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Печерський суд визнав главу ЦПК Шабуніна винним у несвоєчасному поданні декларації. Він каже, що спізнився лише на пів дня

Соколовська Інна / УНІАН

Печерський райсуд Києва визнав винним керівника «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна у несвоєчасному поданні щорічної декларації про майно та доходи. Про це активіст повідомив у Facebook, додавши, що рішення ухвалили за менш ніж годину.

«Я кілька років добровільно подаю свою декларацію навіть тоді, коли закон цього від мене не вимагав. Наприклад, моя декларація була однією з перших в країні», — написав він.

За його словами, з поданням декларації він «спізнився на пів дня». «При тому, що система показує, що працював над нею дві години до дедлайну і ще кілька — після», — додав активіст.

У рішенні суду, яке наводить Інтерфакс-Україна, вказано, що Шабунін, будучи членом конкурсної комісії з відбору на посаду голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), несвоєчасно подав декларацію і порушив тим вимоги закону. На активіста наклали штраф у розмірі 850 гривень.

  • Уранці 23 липня Віталій Шабунін повідомив про підпал будинку — постраждалих немає. За його словами, два тижні тому газова служба перевірила лічильник і всі зʼєднання. За фактом пожежі в будинку Віталія Шабуніна поліція відкрила провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ (умисне знищення або пошкодження майна).
  • Шабунін заявив, що вважає причиною підпалу будинку мовчання Зеленського щодо дискредитаційної кампанії стосовно антикорупційних органів.
  • 22 вересня активіст оприлюднив результати експертизи. Висновки свідчать, що причиною став умисний підпал.