Напередодні дебатів Байден оприлюднив свою декларацію про доходи та сплачені податки

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Кандидат у президенти США від демократів Джо Байден напередодні дебатів із Дональдом Трампом опублікував свою декларацію про доходи.

Про це пише The Associated Press.

Крім Байдена декларацію оприлюднили його дружина Джилл, а також кандидатка у віцепрезиденти Камала Гарріс.

За минулий рік загалом Байден та дружина заробили 985 тисяч доларів і сплатили податків на суму 299 тисяч доларів. Це значно нижче, аніж подружжя заробило в 2017 (11 мільйонів доларів) та 2018 роках (4,6 мільйона доларів). Зниження доходів пов’язане із балотуванням Байдена та його участю у президентській компанії.

Гарріс разом із чоловіком за минулий рік заробила трохи більше 3 мільйонів доларів і заплатила понад мільйон доларів податків.

  • Видання The New York Times повідомило, що за перші два роки президентства Дональд Трамп сплатив менше ніж дві тисячі доларів податків на прибуток, а до того не сплачував їх протягом 10 років через значні збитки, яких зазнавав його бізнес.
  • Сам Трамп у відповідь на звинувачення про несплату податків запевнив, що сплатив до бюджету країни мільйони доларів податків. Окремо він нагадав, що є єдиним президентом США, який відмовився від зарплати на цій посаді, що становить понад $400 тисяч щороку.